DDR5 RAM SUNUCULAR STOKTA
WHM (Web Host Manager), son kullanıcıların barındırma ve sunucu hizmetlerini daha geniş bir şekilde kontrol etmelerine yardımcı olan web tabanlı bir kullanıcı arayüzüne sahip web tabanlı bir yazılımdır. Ayrıca bir hosting paketi açmak ve bunu WHM üzerinden yapıyorsak üst düzeyde yönetmek için WHM'ye ihtiyacımız var. Birçok internet kullanıcısının kullandığı Reseller ve VPS gibi hizmetler WHM hizmeti ile birlikte sunulmaktadır. Özetle, WHM Panel, Cpanel'leri oluşturduğumuz ve barındırmayı kontrol ettiğimiz üst düzey, daha yetkili bir yazılım panelidir.
Son kullanıcılar için WHM Panel kullanmanın en büyük iki avantajından bahsedebiliriz. Birincisi, yüksek düzeyde yetki sunmasıdır. WHM paneli sayesinde son kullanıcılar, Linux komutlarını bilmek zorunda kalmadan temiz ve basit bir arayüz üzerinden istedikleri işlemleri gerçekleştirebilmektedir.
WHM Panel kullanma avantajına sahip olan kullanıcılar; yeni hosting paketi açabilir, hosting paketi için limit belirleyebilir, hosting paketi bilgilerini güncelleyebilir, hosting paketini askıya alabilir, hosting paketini sunucudan tamamen kaldırabilir. Birincil DNS yerine farklı DNS kullanmak gibi çeşitli işlemleri kolaylıkla yapabilmeleri için DNS alan adları oluşturabilirler. WHM Panel üzerinden satın aldığınız herhangi bir SSL sertifikasını belirli bir hesaba atayabilir ve o site için anında SSL sertifikası hazırlayabilirsiniz. Bunu kontrol merkezleri olan ayrı Cpaneller aracılığıyla doğrulayabilirsiniz. Dolayısıyla bunlardan herhangi biriyle bir sorununuz olduğunda (örneğin bir güvenlik açığı), bu sorun yalnızca o web sitesinde kalacak ve diğer web siteleri sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam edecektir.
Bayi paketi olan tüm kullanıcılar, yukarıda kısaca bahsettiğimiz özellikleri kullanabilecekleri bir panel ile karşılaşacaklar. Bir barındırma hizmetinin WHM panelini görüntüleyebilmesi için en az bir bayi hesabına sahip olması gerekir. Yani hosting hesaplarında WHM paneli olamaz. VPS kullanıcı paneline benzer.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.