DDR5 RAM SUNUCULAR STOKTA
Virtual Dedicated Server (VDS) olarak da bilinen sanal sunucu teknolojisi, kısaca bir sunucu üzerinde birbirinden bağımsız olarak birden fazla işletim sisteminin bulunmasıdır. Fiziksel sunucu üzerindeki tüm işlemler tek bir sunucu üzerindeki sanal sunucu ile yapılabilmektedir. Sistem çalışması açısından fiziksel sunucular ile sanal sunucular arasında bir fark olmamasına rağmen, fiziksel sunucuların zaman zaman sorun yarattığı durumlarda, yeterli ağ ve fiziksel olanaklar sağlayan sanal sunucular kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Sanal sunucu kurmak için öncelikle fiziksel bir sunucu gereklidir ancak o sunucuya kurduğunuz sanal RAM, CPU ve sabit disk size özel atanır ve kullanımınız diğer sanal sunuculardan etkilenmez. Günlük hayatta genellikle sunucularda kullandığımız işletim sistemleri üzerinde sanallaştırma yazılımları, aynı makine ve aynı işletim sistemi içerisinde iki veya daha fazla farklı işletim sistemini çalıştırmak mümkündür. Sanal sunucu kavramı, donanım kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması ilkesinden kaynaklanmaktadır, aynı makineye birden fazla sunucunun kurulabilmesi nedeniyle bu konsepti benimseyen firmalar önemli bir ekonomik avantaj sunmaktadır. Bunun en güven örnekleri VPS ve VDS sistemleridir.
Sanal sunucular için kullanım alanları
Sanal sunucular genellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından web sitelerini barındırmak ve yedeklemek, radyo yayını yapmak ve tüm web yazılımlarını depolamak için kullanılır. Herhangi bir nedenle engellenen veya ulaşılamayan siteler sanal sunucu kullanıyorsa, sanal sunucuda kayıtlı site bilgileri ile yeniden yayınlanmaya devam eder. Sanal sunucuların en önemli özelliklerinden biri, sistemi kontrol etme gücüne sahip olmanızdır.
Kullanıcılarına birçok avantaj sunan sanal sunucunun kurulumu da aynı halde süratli ve kolaydır. Kurulumu hazır imajların mevcut fizyolojik sunucu üstünde açılması ile gerçekleşen kurulum, vakit ve kolaylık imkânı sunmaktadır. Hazır bir imajdan kurulacak Windows ya da Linux işletim sistemli bir Sanal Sunucu, 5-10 dakika şeklinde kısa bir müddette hazır olacaktır. Sonrasında ise, fizyolojik sunucu üstünde bulunan tüm donanımlarınızı arzu ettiğiniz oranda sanal sunucuya ayırabilir ve arzu ettiğiniz kadar ekleme ve çıkarma işlemi yapabilirsiniz. Ancak sanal sunucu ana sunucunun kaynakları ile sınırı olan kalacağından bulut sunuculardaki şeklinde sınırsıza yakın kaynak kullanım pozitif yanları sağlayamaz. Bulut Sunucu (Cloud Sunucu) kullanıcının sanal sunucusuna her yerden ve her vakit erişmesini elde eden bir internet barındırma türüdür. Diğer sunuculara kıyasla sınırsıza yakın daha yedekleme altyapısına ve depolama alanına sahiptir.
Full otomasyon sistemlerde, müşteri panelinizden ilgili hizmetin üzerine gelerek, istediğiniz işletim sistemini seçtikten sonra kurulumu başlatabilirsiniz. %100 dolduktan sonra sizlere verilen şifre ile sunucunuza erişim sağlayabilirsiniz.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.