DDR5 RAM SUNUCULAR STOKTA
cPanel, Linux barındırma sunucularında çalışan lisanslı bir site yönetim aracıdır. Yani bir kontrol panelidir. Aslında Linux sistemlerinde kullanılan kontrol paneli cPanel'dir. Barındırma ile ilgili diğer tüm işlemleri kolayca yönetebilir veya yönetebilirsiniz.
cPanel'in en kullanışlı ve kullanışlı özelliklerinden bazılarından bahsedelim. Web siteniz için özel e-posta hesapları oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. admin@siteniz.uzantısı gibi alt alanlar, park alanları ekleyebilirsiniz. admin.yoursitename .extension. Sitenizin disk kullanımı gibi, trafik gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz. FTP erişimi sağlayabilirsiniz. phpmyadmin bağlantısını ve veri tabanını yapılandırabilirsiniz. Sitenizin yedeklerini indirebilir ve yedekleyebilirsiniz. Tek bir panel üzerinden kolayca kullanıma hazır kurumları oluşturabilirsiniz. (WordPress vb.)
cPanel nedir: cPanel, yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi bir hosting kontrol panelidir Hosting kontrol paneli ile sunucu kod satırında yaptığınız tüm işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. yeni bir site ekleme, yeni bir e-posta adresi oluşturma, bir FTP kullanıcısı tanımlama veya bir alt etki alanı oluşturma vb.
Yukarıdaki başlıkta da belirttiğim gibi cPanel ile; yeni bir site ekleyebilir, bir alt etki alanı oluşturabilir, dosya indirme ve silme işlemlerini gerçekleştirebilir, yeni bir e-posta adresi oluşturabilir veya silebilir, e-posta iletebilir, kaynak kullanımını görüntüleyebilir, cron işleri ekleyebilir veya çalıştırabilir, veri tabanı işlemlerinizi yönetebilir ve dosyalarınıza erişebilirsiniz. bir SSL sertifikası kaydedebilir, kurabilir, PHP sürümlerini değiştirebilirsiniz. Basit ve gelişmiş ara yüzü ile cPanel size tüm işlemleri kolaylıkla yapma imkânı sunar.
Güvenli bağlantı (SSL) için siteadı.uzantı:2086 bağlantısını veya barındırma paneli üzerinden siteadı.uzantı: 2082 bağlantısını veya siteadı.uzantı / cpanel bağlantısını kullanabilirsiniz IP adresi ile: siteniz henüz oluşturulmadıysa veya aktarılma sürecindedir, yani siteye erişiminiz henüz kapatılmamışsa. , yönetim paneline hostunuz tarafından verilen site IP adresi üzerinden erişebilirsiniz. Örneğin: https: //1.4: 2083, Bayi veya WHM üzerinden bağlanmak için siteadınız.uzantı: 2096 adresini kullanabilirsiniz.
Bu yazımızda cPanel'den bahsettik ama Plesk paneli hakkında biraz bilgi verdik. Plesk, cPanel benzeri bir kontrol panelidir. Linux ve Windows Sistemlerinde kullanılmaktadır. cPanel veya Plesk panel arasında işlevsel bir fark yoktur. cPanel üzerinde yapabileceğiniz tüm işlemleri Plesk paneli üzerinde rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak iki panel arasında arayüz farkı vardır. Çoğu kullanıcı tanıdık kontrol panelini kullanmaya hazır olduğundan, bu kullanıcılar için zor olabilir.
Kodhosting olarak faliyete başladığımız 2019 yılından beri kullanıcılara hosting ve benzeri hizmetlerde yardımcı olmaktan keyif duyuyoruz.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.